Moped (AM146)

moped1

 

Førerkort klasse AM med kode 146 gjelder for tohjuls moped, samt for tre- og firehjulsmoped inntil 150 kg (utenom batteripakke ved eldrift.) Aldersgrensen for å avlegge førerprøve på moped er 16 år.

Trafikalt grunnkurs
All trafikkopplæring starter med Trafikalt grunnkurs. Du må delta på trafikalt grunnkurs først for å ha lov til å øvelseskjøre, både privat og ved trafikkskole. Meld deg på trafikalt grunnkurs.

Mopedkurs

Etter at du har tatt trafikalt grunnkurs kan du ta mopedførerkortet. Opplæringen kan du begynne med når du er 15 år. Kurset består av 14 kjøretimer. Første øvelse er i kjøregård, hvor du lærer å kjøre mopeden teknisk riktig slik at du har kontroll. Deretter er det delt opp i 2 kjøringer i trafikk. Første gang i lett trafikk og tilslutt kjøring i litt tettere trafikk.  Kjøringen blir lagt opp til de forutsetningene du har, slik at du ikke behøver å ha kjørt noe på forhånd.

 

Husk å sende søknad om førerkort i god tid til www.vegvesen.no

 

Eksamen (Førerprøven)
På moped er det kun teoretisk eksamen/førerprøve.

Den teoretiske prøven kan avlegges tidligst når du har nådd aldersgrensen for førerkortklassen (den dagen du fyller 16 år).

Født før 1980? Da trenger du bare å søke om førerkort klasse AM med kode 145 hos Statens vegvesen for å få lov til å kjøre to hjuls moped.

 

moped

Meld på kurs...